Gardžiuokimės su… maisto tinklaraštininke Kotryna Stankuve

Traškūs vištienos sparneliai su padažu, kuriame persipina saldūs, sūrūs ir aštrūs skoniai, tikrai patiks visai šeimai. O progų jų išsikepti turėsime ne vieną – juk laukia vasaros savaitgaliai gamtoje su artimaisiais ir bičiuliais.
Tad maisto tinklaraščio „Ko nors skanaus“ kūrėja Kotryna Stankuvė dalijasi ypatingu vištienos sparnelių receptu – paruošti juos nesunku, iškepa greitai, o nuo stalo dingsta akimirksniu. 
Išsikepti ant žarijų mėsos ar daržovių maisto tinklaraštininkė Kotryna niekada nepraleidžia progos, o dažniausiai kepsninė kuriama pas jos tėvus Klaipėdoje. Nors dabar itin išpopuliarėjo uždaros kepsninės, gastronomijos entuziastei priimtinesnės atviros – kai matai kepamą maistą, o kurui naudoji malkas. „Man grilinimas labiausiai asocijuojasi su vaikyste ir gimtadieniais – esu gimusi vasarą, tad dažniausiai juos švęsdavau sode su būriu draugų. Visada būdavo labai linksma laukti, kol maistas iškeps, tie prisiminimai šildo iki šiol“, – prisimena Kotryna. Pasak maisto tinklaraštininkės, prie keptos mėsos tinka ne tik visos pagrilintos sezoninės daržovės, bet ir vaisiai – kad ir ant žarijų kepti persikai, nektarinai ar ananasai.
Kotryna kviečia išsikepti vištienos sparnelius, pasigaminti jiems itin derantį padažą ir patiekti su grilintomis daržovėmis. 


Grilio vištienos sparneliai
Patiekalui reikės 
2 kg vištienos sparnelių; 2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus; 4 šaukštelių česnakų miltelių; 2 šaukštelių maltos paprikos; 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių; druskos, pipirų. 
Padažui reikės 
2 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus; 2 šaukštų bekvapio aliejaus; ait­riosios paprikos dribsnių pagal norimą aštrumą (0,5 šaukštelio – bus švelnūs); 6 skiltelių česnako; 5 šaukštų sojos padažo; 5 šaukštų ryžių acto; 6 šaukštų medaus; 2 šaukštų vandens.
Sparnelius iš vakaro pamarinuokite su aliejumi ir visais prieskoniais. Gaminkite padažą: įkaitintame aliejuje 2 min. pakepinkite smulkintą česnaką ir aitriąją. Supilkite kitus ingredientus ir kaitinkite 5–10 min., kol pradės tirštėti. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve. Ant įkaitusių anglių iš abiejų pusių gerai apkepkite sparnelius ir dubenyje sumaišykite su padažu ir sezamo sėklomis. Patiekite iškart.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių