Gardžiuokimės… su stovyklautojų maitintoju Vaidu

Jaunųjų kuršių stovykloje, Drevernoje, antradienį per pietus kavinės „Skalvija“ terasoje rikiuojasi nuotaikingų stovyklautojų eilutė. Pats kavinės savininkas Vaidas Alminauskas spėriai aptarnauja savo jaunuosius klientus.
Viena iš stovyklos vadovių Skaidra Karalienė sako, kad Vaidas yra užkariavęs čia pietaujančių ir vakarieniaujančių stovyklautojų širdis. Maistas kokybiškai paruoštas, aptarnavimas puikus, vaikai noriai valgo ir prašymas pakartoti porciją čia yra įprastas.
Antradienį stovyklautojai gardžiavosi ukrainietiškais valgiais – viliojo kvapnūs ukrainietiški barščiai ir virtų bulvių blynai su mėsa bei švelniu padažu. Pasiteiravus, koks tokių skanių, tiesiog slyste gomuriu slystančių blynų receptas, kavinių „Skalvija“ Drevernoje ir Plungėje savininkas V. Alminauskas kukliai šypsodamasis tarsteli: „Receptas paprastas, o dabar juk jau ir bulvės šviežios, tad gardumo, lengvesnio skonio ir jos suteikia.“ Vaidui tikrai nėra kada receptų pasakoti, vos jo samčiui stabtelėjus, žiūrėk, jau ir vėl eilutė smagių stovyklautojų lūkuriuoja pakartotinos porcijos. Geriausias Vaidui įvertinimas – po pietų stovyklautojų ir vadovų kartu iš širdies sušuktas „Ačiū!“.


Vilija BUTKUVIENĖ
Aut. nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių