Gardžiuokimės su… studente Egidija Jokubauskaite

„Tiek močiutė, tiek mama yra nuostabios namų šeimininkės, kurios niekada nepalieka vaikų ir anūkų tuščiais skrandžiais. Viliuosi, jog ir aš būsiu tokia pati maisto mėgėja ir šis receptas bus pagrindinis mano būsimoje receptų knygoje“, ‒ sako pašnekovė.
Per metus pasitaiko neišvengiamas laikotarpis, kai užpuola įvairiausios peršalimo ligos. Neretam iškyla klausimai, kokiais būdais gydytis, kaip kuo greičiau pasveikti? Būtent apie tai, užklupus prastai savijautai, galvojo ir pašnekovė Egidija. „Pamenu, kai peršalusi sėdėjau namuose, mano draugai smagiai laiką leido lauke. Norėjau pasveikti ir prie jų prisijungti, todėl pasinėriau į interneto platybes. Nuo to laiko mano nepakeičiamas, pasiteisinęs atradimas susirgus (ir ne tik) yra čili sriuba“, ‒ šypsodamasi prisimena studentė. Vieną kartą paragavusi Egidija pamėgo ypatingą skonį ir tuo pačiu patiekalu nuolat ėmė vaišinti svečius. Taigi dabar, kai tik artimieji suserga arba tiesiog nenori vakaro praleisti virtuvėje, mielai priima savanorę „virėją“ į savo namus. Dalijamės šio „stebuklingo vaisto“ receptu ir su „Bangos“ skaitytojais!

Čili sriuba
Reikės dviejų paprikų, 1 stiklainio pupelių pomidorų padaže, 400‒500 g kiaulienos faršo, 1 stiklainio pomidorų padažo, aitriųjų paprikų prieskonių, prancūziško batono, vandens ir pagal skonį česnakų, svogūnų.
Paprikas smulkiai sutrinti elektriniu trintuvu, sudėti į puodą, kuriame virs sriuba, drauge su pupelėmis ir visu pomidorų padažu. Faršą kepinti keptuvėje, o kai apskrus, įdėti keletą šaukštų pomidorų padažo, užberti šiek tiek ait­riųjų paprikų prieskonių ir kepti, kol mėsa visiškai iškeps (kartu su faršu galima įdėti kepti susmulkintus svogūnus ir česnakus). Ant vidutinės ugnies užkaitinti visą masę, esančią puode. Kai pradės burbuliuoti, sudėti faršą ir visą masę išmaišyti. Užvirti vandenį ir supilti į puodą. Jeigu norite tirštesnės, vandens reikės mažiau, jeigu skystesnės ‒ daugiau. Virti apie 40 minučių ant vidutinės ugnies pamaišant ir įberiant aitriųjų paprikų prieskonių. Prieš virimo pabaigą orkaitėje pašildyti prancūzišką batoną. Sriubą susipilstyti į dubenėlius, ant viršaus užbarstyti tarkuoto kietojo sūrio. Skanaus!

Rugilė VASARAITĖ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių