Gardžiuokimės su… Žemės ūkio skyriaus vedėja Aurelija Latakiene

Gargždiškei A. Latakienei, vadovaujančiai rajono Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriui, patinka sukišti rankas į žemę. Ji užsiaugina įvairiausių daržovių, iš kurių gamina šeimai skanų maistą, konservuoja, marinuoja, raugina.


Gaminti valgį, improvizuoti, eksperimentuoti, kad išgautų tobuliausią skonį – vienas mėgstamiausių Aurelijos užsiėmimų laisvalaikiu. Jai smagu šeimą lepinti gardžiais patiekalais. Daug jų ruošia iš savo užaugintų daržovių. „Ant mūsų stalo – įvairios salotos, pagardintos riešutais, saulėgrąžomis, įdarytos cukinijos, balandėliai. Šeimos mėgstamą bulvių plokštainį kepame iš karto užderėjus ankstyvosioms bulvėms, bet šį pavasarį jų dar nespėjome pasodinti“, – šypsojosi pašnekovė.
Tačiau šiltnamyje jau sužaliavę svogūnų laiškai – svarbus šaltibarščių ingredientas, be to, podėliuose yra bulvių, marinuotų burokėlių, agurkų, konservuotų pomidorų.
Aštrų maistą mėgstanti A. Latakienė atskleidė savo ištobulintą aštrios sriubos receptą. Paragavusi vienoje kavinėje suprato, kad gali išvirti skanesnę. „Pasiskaičiau internete, kai ką keičiau, kol radau tobulą variantą. Vyras patikino, kad man pavyko, – atskleidė pašnekovė. – Su mėsa ir daržovėmis virta sriuba soti, aštri. Tai ne kasdienis valgis – verdu savaitgaliais, kai su šeima niekur neišvykstame.“
Ja vaišina svečius, draugus, svečiuojantis pas giminaičius šie prašo Aureliją, kad išvirtų savo firminę sriubą. Neseniai, kai viešėjo Anglijoje pas seserį, ja gardžiavęsis šios vyras prisipažino tokios gardžios neragavęs. Receptu Aurelija pasidalijo su skaitytojais.

Aštri sriuba
Reikia 0,5 kg jautienos faršo, 0,5 kg konservuotų pomidorų savo sultyse (rudenį juos konservuoja dėl šios sriubos), skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže, 2 raudonųjų paprikų, 2–3 aitriųjų paprikų, 2 svogūnų, 3–4 česnako skiltelių, 0,5 l pomidorų padažo, meksikietiškų, aštresnių prieskonių mėsai (pagal skonį), druskos, pipirų, svogūnų laiškų, krapų.
Keptuvėje 10 min. kepti mėsą su smulkintu svogūnu, česnaku, pagardinti prieskoniais, druska, pipirais. Pomidorus, paprikas, aitriąsias paprikas, česnaką susmulkinti elektriniu smulkintuvu. Masę sukrėsti į puodą su mėsa, sudėti pupeles, įpilti stiklinę vandens, įdėti pomidorų padažo ir išmaišyti. Maišant virti ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Tada suberti smulkintus svogūnų laiškus ir krapus ir dar virti 10 min. Palikti sriubą pastovėti puode, kad pasiskirstytų skoniai. Patiekti užbarsčius tarkuoto sūrio su riekele prancūziško batono su česnaku.

Virginija LAPIENĖ
Autorės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content