Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro ir Jakų skyriaus vyr. virėja Danute BUTKIENE

„Gaminti jaunystėje niekada nepatikdavo, tačiau visą amžių tą darbą dirbu“, – juokiasi Danutė. Mokykloje gaminama pagal duodamą valgiaraštį, tačiau namuose ji daug eksperimentuoja, išbando įvairias naujoves.


Du sūnus užauginusi moteris dabar namuose lepina savo patiekalais tik vyrą. Žinoma, ir sūnus su šeimomis, tris anūkus, kai į svečius atvyksta. „Man smagu virtuvėje eksperimentuoti, ragauti, išbandyti kažką naujo“, – sako pašnekovė. Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Vilija Lukauskienė „Bangai“ akcentavo, kad Danutė yra gaspadinė Nr. 1. Švietimo įstaigose džiaugiamasi jos įdedamu darbu, gebėjimu skaniai gaminti. Per Jakų skyriaus mokyklėlės atidarymą ji savo rankose laikė iškeptą duonos kepalą kaip bendrystės simbolį, visi buvo vaišinami. Duoną kepė ne ji, tačiau švietimo bendruomenė turi ir kitų mėgstamų mokykloje gaminamų patiekalų. Mokiniams skaniausi – blyneliai su cukinijomis. Tad jų receptą Danutė ir pateikia „Bangos“ skaitytojams.


Agnė ADOMAITĖ
Autorės nuotr.

***

Cukinijų blynelių vienai porcijai (120 g) reikės

55 g cukinijos,
37 g varškės,
40 g miltų,
kiaušinio,
mažo žiupsnelio druskos,
27 g pieno,
2 g cukraus
ir aliejaus kepimui.
Cukiniją svarbu sutarkuoti kuo smulkiau ir viską išmaišius kepti. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau straipsnių

Skip to content